sunnuntai 31. elokuuta 2014

Gotta love this place

Ihan huippufiilikset tällä hetkellä! Mulla on ollut taas tosi kiva viikko täynnä tekemistä. Oon tutustunut tällä viikolla moniin uusiin ihaniin ihmisiin, käynyt kaksi kertaa Riverassa (lähimmässä isossa kaupungissa), syönyt tosi hyvää ruokaa, rakastunut cumbiaan eli uruguaylaiseen musaan ja käynyt Brasiliassa!! Tää paikka alkaa koko ajan tuntua enemmän ja enemmän kodilta ja ihmiset läheisiltä.
 Serkku Mili ja veli Jose Miguel :) 
 Uruguaylaisten traditio on maten juonti. Mate on eräänlaista ''teetä'', jota hörpitään tommosesta tietynlaisesta kiposta. Kippoja ei ole kuin yksi per porukka/perhe, ja kaikki juo tosta samaisesta pillistä vuorotellen. Kuppi on siis täynnä tommosta vihreetä purua ja termarista kaadetaan sitten kuumaa vettä sekaan. Jokainen juo vuorollaan nesteen, kaataa lisää termarista ja ojentaa sitten seuraavalle juojalle! Mä tykkään ihan hulluna matesta ja tosta tavasta miten sitä juodaan porukassa! Matea juodaan täällä ihan älyttömästi ja ihan joka paikassa: autossa, koulussa, kotona yms. Tykkään erityisesti tavasta mennä iltaisin kamujen kanssa juomaan matea plazalle. Täällä on ihana muutenkin kun ei aina tarvitse olla hullusti aktiviteettejä, ihan vaan maten nautiskelu ja rupattelu on uruguaylaisille tosi yleistä tekemistä!
Ruoka täällä on jotain niin hyvää! Täällä syödään tosi tosi paljon lihaa ja riisiä. Olin yllättynyt kun ravintolassa annoksessa oli sekä riisiä että ranskalaisia haha :D
 Ja hepat on iso juttu kans! Ratsastaminen täällä on yksi maan traditioista ja se näkyy katukuvassa. Tää kuva on Riverasta yhdestä katukaupasta, jossa myytiin kaikenlaisia kamoja hepoille.
Mentiin siis perjantaina mun hostäidin ja -veljen kanssa Riveraan. Rivera on lähin iso kaupunki tässä lähellä, ja sinne ajaa meiän kotoa vähän alle tunnissa. Tykästyin paikkaan tosi paljon! Rivera on aivan Brasilian rajalla sijaitseva kaupunki, ja se ikään kuin yhdistyykin Brasiliaan, sillä Riveran viereinen kaupunki on Brasiliaa eikä näiden kaupunkien välissä ole varsinaista rajaa vaan ne ovat ikään kuin samaa kaupunkia. Kaupunki on siis täynnä brassimeininkiä ja espanjaa ja portugalia kuulee ihan sekasin. Riverasta löytyy ihan hulluna kauppoja - etenkin freeshoppeja, joissa myydään paljon hajuvesia, merkkivaatteita ja muuta kosmetiikkaa halvemmalla kuin normaalisti. Tuli ostettuakin jonkun verran uusia juttuja. Lauantaina käytiin ihan jättimäisessä freeshopissa. En oo koskaan tyyliin käynyt niin isossa kaupassa :D Se oli tosi samantyylinen kun Stocka, mutta vielä monta kertaa isompi ja halvempi! Kauppa oli täynnä kaikkea ihanaa ja sen huolelliseen kiertämiseen ei olisi riittänyt yksi päivä haha. 
 Upeet maisemat Brasiliaan! Oon tosi ilonen, että Rivera sijaitsee niin lähellä. Tykkään tosi paljon asua Tranquerasissa, mutta on myös kiva että on isompi kaupunki seminopeen ajomatkan päässä :) Mulla on paljon muitakin kuvia otettuna tällä  viikolla, jotka laitan sitten seuraavaan postaukseen! Mahtavaa syyskuun alkua kaikille

- love Aino

2 kommenttia:

 1. Ihan mahtava juttu, että Monkkari toimii näin järjestelmällisesti - aina viikonlopun jälkeen postaus tapahtumista!
  Kuvat on ihania ja kuulosta siltä, että siellä menee hienosti, jee! Miten espanjan kielen kanssa sujuu? Joko ymmärrät paremmin, mitä ympärillä puhutaan? Ja huh, mikä annos! Saattaa olla, että trampoliinitunnit on tarpeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeejee <3 alan koko ajan ymmärtämään paremmin mut kyl viel on paljon matkaa esteettä puhumiseen :D ja haha oot oikees tramppatuntien suhteen!

   Poista

Kommentit piristävät ihanasti päivääni :-)