tiistai 20. tammikuuta 2015

Que nos llamen locos a los dos

Moikka kaikille ja tosi hyvää alkanutta vuotta! Vähän myöhäistä postausta joulusta, uudestavuodesta ja mun kesäloman kulusta yleisesti. Mä oon uruguaystunu selvästi, sen verran laiskistunu oon tän blogin kanssa hahah. Mutta joo parempi myöhään kun ei millonkaan!

Joulu ja uusivuosi hurahti tosi nopsaa ja kummatki juhlat vietin tosi erilaisissa merkeissä kuin normisti. Täällä joulu ei oo niin iso juttu kun Suomessa ja olinkin jo ihan varautunut siihen. 24 päivä iltaan asti oli ihan normaali päivä. Ihmiset työskenteli normaalisti ja aamulla kun heräsin tuntui ihan tavalliselta päivältä. Illansuussa menin mun kaverin kanssa kirkkoon kattomaan jouluevankelia koska hänen sisko esiintyi siinä. Sen jälkeen mentiin mun hostäidin kanssa tädin luokse ja vietettiin ilta siellä rennoissa merkeissä. Istuttiin ulkona, syötiin asadoa (uruguaylainen grilliateria) ja kuunneltiin musiikkia. Kello 12 alko hullu ilotulitusten pauke ja sillon vasta toivotettiin hyvää joulua. Sen jälkeen availtiin muutamat paketit. Täällä ei oo myöskään tapana antaa hulluja määriä lahjoja vaan yks tai kaks pakettia jokaiselle. Tän jälkeen tultiin kotiin ja laittauduin bailea varten. Jep, täällä jouluna on isot bileet johon kaikki menee kavereidensa kanssa! Oli tosi kiva nähdä kaikki kamut jouluna ja aika moneen kertaan illan aikana tulikin toivotettua hyvät joulut.

Sitten uutenavuotena juhlittiin mun veljen synttäreitä täällä kotona perheen ja ystävien kesken. Uruguaylaiseen tapaan valmistettiin asado  ja syötiin yhdessä. Kello 12 kateltiin ilotulituksia (jotka on muuten Suomessa näyttävämpiä!) ja toivotettiin hyvät uudet vuodet. Lähdettiin Milin kanssa tuttuun tapaan baileen, jonne tuli kaksi suosittua bändiä soittamaan! Tosin toinen niistä alotti soittamaan kuudelta aamulla hahaha, jaksoin kuitenkin loppuun asti!

 Nää kaikki kuvat siis veljen synttäripirskeistä! 

Juhlapyhien jälkeen lähdettiin Milin kanssa pariksi päiväksi maaseudulle La Serenaan Milin isovanhempien luokse. Paikka oli tosi ihana ja rauhallinen. Siellä oli isovanhempien lisäksi Milin serkkuja ja tätejä, jotka kaikki oli tosi kiinnostuneita Suomesta ja vastailinkin mitä kummallisempiin kysymyksiin. Mä aina vastaan tosi mielelläni kysymyksiin ja musta se on vaan tosi kiva, että porukkaa kiinnostaa. 

Heppoja ja muita eläimiä löytyi vaikka muille jakaa ja pääsin taas ratsastamaan, haha. Musta on niin hassua miten rennosti porukka suhtautuu hevosiin tällä. Muutenkin ihan kaikki osaa ratsastaa, vaikka ne ei oo koskaan käynytkään millään tunneilla. Sanoin taas etten ole koskaan ratsastanut ja siitä huolimatta mut laitettiin hepan selkään yksin! ''Ihan helppoa se on, kyllä sä pärjäät!'' oli mitä mulle sanottiin. Siinähän sitä sitten ratsastettiin yksin. Mua pelotti ihan sairaasti että kuolen siihen paikkaan ja huusinkin siihen malliin :D Selvisin kuitenkin ehjin nahoin, vaikka en kauaa hepan selässä viihtynytkään..

  La Serenassa oli ihana uima-allas jossa polskittiin koko paahtavan kuuma iltapäivä. 
Kesälomaa on nyt kulunut noin kaksi kuukautta ja oon kyllä nauttinut täysin siemauksin. Vielä on yli kuukausi lomaa jäljellä ja tiedossa on ainakin matka Brasiliaan Iguazzun vesiputouksille muiden vaihtareiden kanssa! Ennen matkaa meillä on myös Midyear-tapaaminen yhdessä kaikkien kanssa. Ihan hullua aatella, että jo puolet mun vaihtovuodesta on takana. Nyt alkaa oikeesti olla täysin sopeutunut tänne ja tottunut Uruguay-elämään. Espanja luistaa, on hyvin kavereita ja ymmärtää tätä kultuuria paremmin. Tällä hetkellä tunnen itseni tosi onnelliseksi ja haluun nauttia tästä toisestakin vaihtovuoden puoliskosta ihan täysillä! Oon ihan rakastunut tähän maahan ja en olisi tosiaankaan voinut valita parempaa kohdemaata.

Mä palailen pian, sillä mulla on kerrottavaa vielä Montevideosta, jossa vietin viime viikon.
Loppuun söpö kuva musta ja mun papukaija kaverista Lucaksesta :D 

Haleja kaikille <3

Lepää rauhassa Iivo koirista parhain. Olit meiän koko perheelle älyttömän rakas. Tuut aina olemaan meidän kaikkien sydämissä. 

- love Aino

6 kommenttia:

 1. Quiero que vuelvan los post en español!!!! Jaja soy lore

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tenia pereza de escribir en dos idiomas jajaja :D despues te cuento todo lo que escribi ta

   Poista
 2. Voi miten ihana postaus taas ja on niin kiva kuulla, että oot niin ilonen ja onnellinen siellä ja että sulla on kaikki niin hyvin. Kuulostaa kyllä tosiaan siltä, ettei parempaa vaihtopaikkaa sulle vois edes olla! Nauti ja ota kaikki irti toisesta puolesta vuodesta. <3

  Haha mä en ikinä jaksaisi Uruguayn biletystä, jos bändi alottaa soittamaan kuudelta. :D Kuulostaa rankalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää on mulle kyllä ihan oikee paikka! Kiitos weera ja joo mä aion nauttia :) hahah oli se alkuun vähän uuvuttavaa mut nyt oon jo ihan tottunut! Suomessa tulee mulle loppumaan tosi aikasin :D

   Poista
 3. Monkey is back, jee!

  Perhekuvat näyttää ilosilta ja onnellisilta. Mahtavaa, että oot siellä ihanien tyyppien keskellä!

  Uruguayn maaseutu näyttää melkoisen tasaselta ja laakeelta. Preeriaa riittää loputtomiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeejee sain vihdoinkin kirjotettua!

   Nii mustakin se on mahtavaa :) jep tottaaa :D

   Poista

Kommentit piristävät ihanasti päivääni :-)