tiistai 17. helmikuuta 2015

Cataratas del Iguazú

Viime viikko oli aivan mahtava. Koin ja näin taas niin paljon uusia upeita asioita, joita en koskaan tuu unohtamaan ja joita tuun aina arvostamaan ihan hirveesti. Mä matkasin nimittäin viime viikolla Argentiinaan ja Brasiliaan katsomaan Iguazún vesiputouksia. Oli ihan hullua!

Meillä oli kahden päivän mittainen YFU:n puolivuotsileiri ennen vesiputouksille lähtöä, jolla oli kaikki Uruguyan vaihtarit mukana. Siellä lähinnä keskusteltiin siitä, miten tää eka puolvuotta on meillä mennyt, miten sujuu perheen, kielen ja kavereiden kanssa yms. Oli ihan virkistävää päästä rauhassa miettimään miten tää puolvuotta on mennyt. Lisäksi oli tosi kiva jutella vaihtareiden ja vapaaehtoisten kanssa. Mikä parasta leiri järjestettiin aivan rannan vierellä, joten päästiin nauttimaan iltapäivän auringosta!

Tapasin leirillä suomalaisen Lauriinan, joka oli Uruguayssa ja vieläpä Tranquerasissa vaihdossa muutamia vuosia sitten! Lauriina työskentelee nykyään YFU-Uruguayn vapaaehtoisena ja oli sen takaia mukana tuolla leirillä. Oli niin hauskaa päästä puhumaan hänen kanssa Tranquerasista, sillä vaikutti tosi paljon siltä että tää kylä ei oo muuttunut neljässä vuodessa paljon yhtään ja että meillä oli tosi samanlaisia kokemuksia! 

Leiriltä suunnattiin suoraaan kohti putouksia! Matka oli toosi pitkä. Yhteensä tehtiin matkaa 24 tuntia pysähtyksineen. Matkan teko oli rankkaa, mutta se meni kuitenkin ihan rattoisasti nukkuessa ja höpötellessä. Saavuttiin perille hotelille joskus kuuden aikaan illalla, käytiin syömässä ja polskittiin hetki hotellin uima-altaalla. Nukkumaan porukka meni semi aikasin, koska seuraavana päivänä meillä lähti bussi aamuvarhain putouksille.

 Valmiina seikkailemaan! 
Ekana päivänä mentiin kattomaan putouksia Argentiinan puolelta. Noi Iguazún putoukset on nimittäin Argentiinan ja Brasialian rajalla, joten kummallakin maalla on oma osuus niistä. Kun ekan kerran näin vesiputoukset mun piti pysähtyä hetkeksi vaan hengittämään ja tuijottamaan niitä. Se näky oli jotain niin uskomatonta. En vaan pystynyt uskomaan, että luonto voi luoda jotain niin upeeta. Kuvista se sama fiilis ei voi edes välittyä, se vaan on koettava itse. Tona ekana päivänä päästiin ajelulle veneellä ympäri vesiputuoksia, mikä oli ihan huippua! Kastutttiin ihan läpimäriksi, koska käytiin niin lähellä putouksia. 


Illalla lähdettiin kaikki yhdessä syömään superhienoon hotelliin. Siellä oli aivan valtava buffetti, josta löyty ihan kaikkea! Olin niiiin onnessani löytäessäni sushia ja muita aasialaisia ruokia!! Oli niin hyvänmakusta, kun ei tosiaan puoleenvuoteen oo esim. sushia tullut syötyä. Siinä syömisen ohella katsottiin upee tanssi/laulu/soitto-show, joka koostu lattariamaiden kulttuureista ja niille ominaisista tansseista. Lähinnä sambaaa! 

''Ota musta kuva mun tyttöystävien kanssa'' Näin sano Seba Yfun vapaaehtonen, joka oli meiän kanssa mukana matkalla. Hahahah huipputyyppi!

Seuraavana päivänä meillä oli suuntana viidakko, jossa päästiin kokeilemaan mahtavia aktiviteetteja: kalliolta laskeutumista vesiputouksen läpi sekä puiden latvoissa liukumista köysiradalla!  Iltapäivästä mentiin kattomaan putouksia Brasilian puolelta. Näkymät oli sieltäkin päin huikeet! Brasilian puolelta sai ehkä näyttävämpiä kuvia, mutta Argentiinan puolella mä koin putoukset ehkä pikkusen upeemmiksi.


 Wihiii!
Vikana iltana järkättiin kaikkien kesken fiestaaa! Bailattiin hotellin uima-altaalla läpi yön ja nautittiin vikasta illasta. Oli aivan upee reissu! :)

Pusuja!!

- love Aino

8 kommenttia:

 1. Vitsit! Jo pitkään sun blogia seurailleena ja varsinkin nyt tätä vaihtovuotta - voin vaan todeta että oon kyllä kade! Niin sairaan siistejä maisemia ja kokemuksia saat kyllä kokea ja toi kulttuuri vaikuttaa mahtavalta! Mikä parasta; vaikutat olevan super onnellinen just siellä missä nyt ootkin ♥ ja se on tärkeintä - nauti ihan täysillä vaikutat ihanalta tyypiltä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eikä miten ihana kommentti, kiitos ihan älyttömästi tulin tosi tosi hyvälle tuulelle tän lukiessani! <3 tätä on kyllä munkin välillä vaikee uskoa, että oon saanu näin mahtavan mahdollisuuden nähdä maailmaa!

   Poista
 2. Aino oot ihana! Ja noi putoukset on ihan uskomattomat. Voiks tollasta ollakaan?

  VastaaPoista
 3. Huimia ja kauniita kuvia! Mahtavaa et menee superisti. Ainut mitä jää kaipaan on se, että näitä päivityksii tulis pikkasen useemmin! Myö eletään hengessä mukana.- Pellervo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Yritän skarpata vähän postauksien kanssa :)) hehee jee!

   Poista

Kommentit piristävät ihanasti päivääni :-)