maanantai 8. joulukuuta 2014

Rocha was amazing

Eilen aamuyöllä palasin takasin kotihoodeilla Rochasta. Aivan upea matka takana! Matkasin siis muiden vaihtareiden ja YFU Uruguayn vapaaehtoisten kanssa. Yövyttiin hostellissa La Pedrera nimisessä paikassa. La pedrera oli pikkunen kylä ihan meren rannalla. Nyt siellä oli tosi hiljasta, mutta kuulemma myöhemmin kesällä se on ihan täynnä porukkaa. Ranta siellä oli upee. Ihan sinistä vettä ja pelkkää rantaa ja vettä silmänkantamattomiin. Mentiin kahtena ilta juoksemaan rannalle Julin ja Karmenin kanssa ja oli kyllä paras mahdollinen paikka lenkkeilylle. La Pedreran lisäksi vierailtiin muissa Rochan paikoissa. Illat yleensä vietettiin hostellilla syöden, pelaillen ja jutellen yömyöhään.

 La Pedreran ranta

Tuolla oli ihan hullun isoja aaltoja!!
 Yhtenä päivänä mentiin käymään linnotuksessa, joka oli nyt museo. Se oli vissiin aikoinaan joku Espanjan vallan aikanen tukikohta. Muistutti rakennuksiltaan aika paljon suomenlinnaa! Sieltä jatkettiin trooppiseen luonnopuistoon, jossa oli paljon erilaista kasvillisuutta.
Puistosta jatkettiin Punta del diabloon, josta tykkäsin ehkä kaikista eniten. Söpö pikkukylä meren äärellä, jossa oli ihania pikkuputiikkeja ja yks niin kiva rantabaari, josta kaikki osti juotavaa.
Seuraavana päivänä me lähdettiin aamuvarhain Cabo Polonio nimiseen paikkaan, joka on tunnettu sen hippiydestä. Siellä asuu vakituisesti 90 ihmistä ja muuten se onkin vaan kesälomanviettopaikka. Sinne ei tule ollenkaan sähköä, eikä taloissa ole juoksevaa vettä. Me mentiin sinne sellasilla jeepeillä, joilla pysty ajaa tosi hyvin hiekalla. Toinen puoli kylästä on nimittäin alkanut aavikoitumaan. Jeepeissä joilla mentiin oli ylhäällä myös istumapaikkoja, mutta ei tarpeeksi kaikille. Taisteltiin kahden muun suomalaisen Julin ja Fransin kanssa henkemme edestä, että päästiin istumaan sinne ylös, haha. Oli kyllä ehdottomasti taistelemisen arvoista. Sieltä oli niin upeet näkymät kaikkialle ja se toi ihanalle päivälle täydellisen lopun.
Cabo Polonio on tunnettu myös siitä, että siellä on tosi paljon merileijonia. Toi paikka on rauhotettu eli niitä ei saa tappaa. Tolla yhdellä kivirannalla makoili vaikka kuinka paljon niitä! Ne oli sen verran kaukana, etten saanu hyvää kuvaa, mutta tossa alemmassa kuvassa näkyy muutama köllöttelemässä tossa mun takaviistossa.
La Paloman majakasta! 
Vikana iltana juhlittiin vähäsen. Oli niin parasta kun saatiin meikata kaikki pojat ja stailata tytöiksi!!! Kaikki pojat esittäyty ja niiltä kysyttiin muutamia superhauskoja kysymyksiä. Saatiin kyllä kaikki tytöt aikamoiset naurut tona iltana!
HAHAHA en kestä Franssia :D

Täytyy sanoa, että oli yks parhaista matkoista mun elämässä. Ton viikon aikana lähennyin paljon monien ihmisten kanssa ja tutustuin paremmin uusiin ihmisiin. Olin koko matkan ajan jotenkin niin onnellinen ja hymyssä suin. Tajusin miten onnekas oon kun saan kokea jotain tällästä ja nähdä näin upeita paikkoja. Osa noista paikoista oli nimittäin hienoimpia, mitä oon koskaan nähnyt. Alkoi tuntua siltä että me vaihtariporukkana ollaan yksi iso perhe, jossa kaikista välitetään. Oisin niin hyvin voinut jäädä tonne vielä toiseksi viikoksi. Nyt on kuitenkin ihana katsella kuvia matkalta ja nauttia niistä ihanista muistoista! Heipsu<3

- love Aino

4 kommenttia:

 1. Näyttääpä ihanalta, niin iloiselta ja värikkääältä. Varsinkin kun kuvia katselee täältä joulukuisesta Suomesta: pimeää, sadetta, pimeää, sadetta..
  Teillä näyttää olevan todella kiva porukka, saat varmaan ikuisia ystäviä tuosta laumasta. Ja ympäri maailman.
  Jättihali mummilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummi! Joo toivon todellakin niin :) pusuja sinne!

   Poista

Kommentit piristävät ihanasti päivääni :-)