maanantai 6. lokakuuta 2014

How am I feeling right now?

Moi taas! Viikon päästä mun lähdöstä on jo kaksi kuukautta. Vieläkin on aika epätodellinen olo kaikesta, vaikka jo jonkun aikaa oon täällä elellyt. Kaksi kuukautta on mennyt seminopeesti ja vaikka mitä on jo siinä ajassa ehtinyt tapahtua.
Aattelin kirjoittaa nyt tähän postaukseen mun fiiliksiä, kun niistä en oo hirveesti vielä
puhunut. Viihdyn Uruguayssa tosi hyvin! Tää paikka on tosi huoleton ja ihmiset niin ystävällisä. Kaikki täällä on erilaista kuin Suomessa. Mä tosiaankin oon ilonen, että valitsin Uruguayn mun vaihtovuoteni kohteeksi. Monille se saattaa kuulostaa tosi oudolta ja vähän ''pelottavalta'' vaihtoehdolta esim. Jenkkien rinnalla, mutta mä voin tosiaankin suositella vaihtokohteeksi jotain vähän erilaisempaa maata, jossa pääsee kokemaan jonkun aivan uuden ja erilaisen kulttuurin. Tää on semmonen paikka, jota tuskin koskaan tulisin näkemään ilman tätä vaihtovuotta, sillä ei tämmösiin paikkoihin lähetä lomamatkoille. En tosiaankaan tarkota etteikö esim. Jenkit olis hyvä vaihtoehto, mutta jo tän kahen kuukauden aikana oon oppinut niin paljon siitä, miten erilaista elämä voi olla jossain. Ensinnäkin ihmiset on täällä yleisesti ottaen sata kertaa ystävällisempiä ja ilosempia kuin Suomessa. Ihmiset kulkee aina hymy huulilla ja kadulla moikkailaan aina vaikkei henkilöä tuntisikaan. Täällä elämä on jotenkin niin yksinkertaisempaa kuin Suomessa. Ihmisiä kiinnostaa ensisijaisesti onnellisuus. Asioilla on aina jotenkin tapana järjestyä, eikä sen enempää jäädä murehtimaan pikkuasioita. Niin kauan kun on hauskaa, kaikki on hyvin. Mulle on tehny tosi hyvää tollanen ajattelutapa, sillä Suomessa tuppaa välillä stressaamaan pikkuasiatkin. Toisinaan ihmsisten huolettomuus on myös vähän ottanut hermoille, esim, aikataulujen kanssa. Porukka aika lailla tulee ja menee miten haluaa, mihin aikaa haluaa, mikä on mulle välillä hankala ymmärtää.
Niin kuin varmaan jo tiiättekin elän täällä tosi pienessä kaupungissa, mikä tarkottaa sitä, että kaikki tuntee toisensa. Välillä se on ihan huippujuttu, sillä ihmisiin tutustuu helposti, mutta välillä se tuottaa vähän vaikeuksia. Ihmiset puhuu ja juoruilee aika paljon toisten asioista ja jutut leviää tosi nopsaa. Mulla ei oo onneks ollut tän asian kanssa ongelmia, en vaan itse tykkää sumplia muiden asioita. Oon kuitenkin tyytyväinen paikkaan, jossa asun, sillä saan liikkua täällä tosi vapaasti, jota en ehkä isossa kaupungissa saisi tehdä.
Mun espanjan puhuminen on ainakin omasta mielestäni parantunut hurjasti siitä kun saavuin tänne. En tosiaankaan pysty vielä ymmärtämään kaikkea, mitä mun ympärillä puhutaan (esim koulussa oppitunneilla lähes kaikki menee vielä ohi :D), mutta huomaan kyllä ymmärtäväni ja puhuvani paljon enemmän kuin alussa! Rehellisesti sanottuna välillä on aika rankkaa kun ei pysty aina sanomaan kaikkea mitä haluaisi tai pysyä kavereiden keskustelussa samalla tavalla mukana kuin Suomessa. Eniten ärsyttää sellaset tilanteet kun joku asia turhauttaa, mutta ei voi vain päästää sitä suustaan vaan ensin pitää miettiä hirveesti miten sen pystyis sanoa, haha. Oon silti tosi ilonen, että valitsin espanjankielisen maan. En malta odottaa kun pystyn kunnolla puhumaan! Monet vaihtarit on sanonut, että joulun jälkeen kielen puhuminen alkaa olemaan jo aika hyvällä tasolla. Katotaan miten käy!
Oon tosi onnellinen siitä, mitä mulla on täällä. Mahtava perhe ja ihania ystäviä. Välillä toki ikävöin Suomea, oman kielen puhumista ja sitä että voin tehdä ihan mitä haluan. Toki ikävä läheisiä ihmisiä kohtaan välillä myös iskee, mutta tiesin niin käyvän jo sillon kun päätin lähteä vaihtoon. Ikävä kuitenkin on aina vain hetkellistä. Tällä hetkellä oon tosi innoissani tulevasta. Enää reilu kuukausi pitkän kesäloman alkuun, jota ootan tosi paljon! Luulen, että tästä tulee oikeen hyvä vuosi, niin kivat nää kaks ekaa kuukautta on jo olleet :)

- love Aino

13 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Elämä tosiaankin siellä kuulostaa leppoisalta ja terveelliseltä! Mä luen just yhtä kirjaa, jossa on hyvin samantapaisia ajatuksia hyvästä elämästä ja onnellisuudesta. Pääpointtina kirjassa on se, että me länsimaissa rakennetaan itsellemme vankilaa, kun halutaan omistaa ja kuluttaa niin paljon - eli meidän täytyy tehdä aina vaan enemmän töitä, jotta voi ostaa ne kaikki himoitsemamme tavarat. Ja lopulta meidän täytyy ostaa isompi koti, jotta ne tavarat mahtuu meidän ympärille - ja sitten täytyy taas tehdä enemmän töitä, jotta iso koti saadaan maksettua...

  Sun perusasenne kyllä sopii sinne mainiosti, oot itsekin aina hymy huulilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! On ollut jo nyt niin hyvä nähdä miten onnellinen ihminen voi olla vaikkei ehkä omistaisikaan ihan niin paljon kuin me Suomessa. Kiitos äiti <3

   Poista
 2. Tosiaan, kaksi kuukautta on jo mennyt. Kyllä aika menee nopeasti, minusta tuntuu kuin olisi vain pari viikkoa siitä kun itkettiin sun lähtöä. Ihanaa että viihdyt ja olet sopeutunut niin hyvin. Et muuten ulkonäöllisestikään erotu juurikaan paikallisista nuorista naisista. Samanvärinen pitkätukkainen kaunotar kun paikallisetkin. Kuvista päätellen paikkakunta on ehkä enemmän maalaiskylä kuin kaupunki. Vaikka maallahan sinä täälläkin asut, kaupunki vaan on ehkä vähän lähempänä. No, on siellä kuitenkin enemmän kauppoja ja biletyspaikkoja kuin Jollaksessa. Halit meiltä! Mums

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä menny tosi nopeesti jo! Haha joo täältä löytyy blondejakin paikallisia jonkun verran :D ja jep on tää kyllä aika landella xD

   Poista
 3. Hieno postaus! Lisää samanlaista asennetta Suomeen!!!

  VastaaPoista
 4. Oi kuulostaa niin kivalta ja ihana postaus!:) kuinka kauan siellä sitten kestää kesäloma?:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon! Kestää yli kolme kuukautta :D

   Poista
 5. Miten sulla ja sun poikaystävällä menee? kiinnostaisko tehdä siitä erikseen postaus/liittää se aihe osaksi jotain postausta? :) Toi aihe kiinnostaa minua ja varmasti monia toooodella paljon. Kiinnostais kuulla ihan rehellinen kirjotus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanotaan niin et menee niin hyvin kun voi mennä ottaen tän tilanteen huomioon :) toki onhan se vaikeeta.. Täytyy miettiä tota postausta, toi on kuitenki niin henk.koht aihe että saa nähä haluunko ainkaa ihan kokonaista postausta kirjottaa :D kiva idea kuitenki ja ymmärrän hyvin että aihe kiinnostaa! Mulla on suunnitelmissa tehä ainaki kysymyspostaus niin siinä voin sit viimestään voin vastailla kysymyksiin mun poikaystävään ja muhun liittyen.

   Poista
 6. oiii ihana et siel on tollasta! tommone kulttuuri kyl sopii sulle niin hyvin:) kauhee ikävä mut sitteku tuut takas nii kyl me keretään nähä, nyt vaa nautit siel ja pidät hauskaa!<3 t.salli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kommentti Salli, kiitos! <3 joo oot oikees tää kulttuuri sopii kyl mulle just hyvin haha :D mullaki on ikävä ja todellaki nähään sitku tuun takasin:)

   Poista
 7. buuuu mikset enää kirjota!
  t. saara

  VastaaPoista

Kommentit piristävät ihanasti päivääni :-)